Vijf emoties van Julie Pearson

Julie Pearson uit Engeland is een Floral designer met klasse. Ook is ze een veel gevraagd leraar en zien we haar regelmatig tijdens demonstraties, evenementen en beurzen. Ook zij geeft haar ideeën over de vijf verschillende emoties die we iedere designer vragen.

GELUKKIG

Wat maakt mij gelukkig? Glimlachen en lachen, het zien van de goede dingen in het leven. 

Kusjes en knuffels van mijn kinderen en echtgenoot. Knuffels van iedereen.

Gelijkgestemde mensen ontmoeten met de zelfde passie, energie en ethos voor onze bloemenindustrie en onderwijs.

Meer geluk vind ik in luisteren, kijken, aanraken en het verkennen van de wereld om mij heen; zoals in de tuin, op het strand of een oude tweedehands winkel.

Wat me nog meer gelukkig maakt is het vinden van tijd om te creëren, om te verkennen en te spelen met wezenlijke seizoensgebonden materialen, bloemen en bladeren om mijn ambacht te ontwikkelen.

STOM

Stom is een nogal onaangenaam woord.

Ik moedig mijn studenten of cursisten aan die stomme of onnozele vragen te stellen. Naar mijn mening is de enige stomme vraag "de vraag die niet wordt gesteld. 

HOOP

Hoop is voor een gezond en lang leven.

Al het andere in het leven is wat je ervan maakt, met een beetje geluk, hard werken, en doorzettingsvermogen om je doelen te bereiken.

TROTS

Ik voel me trots dat ik door onze industrie wordt erkend als een gepassioneerde professionele ontwerper en enthousiast docent in Floral Design.

Ik krijg voldoening van het feit dat mijn familie trots op mij is voor wie ik ben.

SPIJT

Het enige dat mij spijt is dat ik de vele nieuwe vrienden en mensen met wie ik recent zo fijn mee heb samengewerkt, niet  eerder heb ontmoet.

Verder vind ik het van cruciaal belang, ware het mogelijk is, iets positiefs te halen of te creëren uit iets waar we spijt van hebben. We kunnen eventueel de situatie weer goed maken en er iets uit leren.