Wervelende International Food Floral Fashion Show op EK Bloemsierkunst 2016

De Europa Cup 2016 voor bloemisten in Genua, Italië werd zaterdagavond feestelijk beklonken met een International Food Floral Fashion Show van Pim van den Akker en chefkok Yuri Verbeek.

[youtube id=jIIK83D9jw4][/youtube]

De florale haute-couturejurken, bijbehorende culinaire hoogtepunten en muziek prikkelden de zintuigen van alle aanwezigen.

Waanzinnige combinaties

show30

Zo werd er een jurk van geslepen oesterschelpen geshowd, waarbij de genodigden onderwijl een ‘oesterparel van oestervlees, room en bladgoud’ kregen geserveerd. En kon men onder het genot van een stukje ‘op eikenhout geroosterde parelhoen op een prikkertje van parelhoenveer’, een design bewonderen gemaakt van datzelfde eikenhout en parelhoenveren. Mode, bloemsierkunst en gastronomie vloeiden tijdens deze Food Floral Fashion Show vlekkeloos in elkaar over.

"Jurken vanaf nul creëren"

show17

Pim van den Akker: “Het was een hele eer om op het Europees Kampioenschap Bloemsierkunst te mogen showen. Het was onze derde editie en de uitdaging was dan ook om de lat weer hoger te leggen dan bij onze vorige shows. We hebben veel nieuwe technieken en materiaalcombinaties gemaakt, die we zowel in de vormgeving van de florale creaties als ook in de gerechten tot uiting wilden laten komen”.

De hele show vraagt een enorme voorbereiding. De gemiddelde tijd die nodig is om een jurk te maken, is alleen al drie à vier dagen. Pim: “We beginnen letterlijk met een lege paspop. Geen bestaande stoffen jurken maar vanaf nul creëren. Dit geeft je meer vrijheid om de gebaande paden te verlaten en grenzen op te zoeken. Niet alleen je eigen grenzen maar ook die van het materiaal. Hoe ver kun je gaan?”

Short documentary by Flower Factor

Flower Factor documented the International Food Floral Fashion Show 2016. The video is soon to follow on our Facebook page and www.flowerfactor.com

 

show31

photos by: Nico Alsemgeest / Flower Factor

show18

show29

show28

show27

show26

show25

show24

show23

show22

show21

show20

show19

show17

show15