Zomeractiviteiten voor kinderen in je winkel

Als je kinderen vanaf jonge leeftijd leert over bloemen en planten is de kans groot dat ze van groen gaan houden! Organiseer daarom eens wat leuke (zomer)activiteiten voor hen in je winkel; zorgt gelijk voor wat gezellige reuring.

Als je op zoekt bent naar een beetje reuring in je bloemenwinkel, geef dan eens een leuke workshop. Of je nou zomers bloemwerk maakt, of laat zien hoe je een mooie hanger voor in de tuin maakt, of ideeen voor bijzondere arrangementen deelt; het gaat om de bedrijvigheid die je hiermee creëert.  

En voor extra reuring in je winkel, kun je kinderen uitnodigen om ook de handen uit de mouwen te steken! Het is fantastisch leuk om kinderen te leren over bloemen en planten. Ze zullen je rijkelijk belonen met hun enthousaisme, zeker als je ze iets laat maken wat ze mee naar huis mogen nemen voor op hun eigen kamer.

LEGO plantenbakjes

Wat dacht je van het combineren van LEGO en planten: bouw je eigen plantenbakje! In de vorm van een huis, een garage, flatgebouw met balkons, een boot, een boomhut of wat ze ook verzinnen. Eenmaal gebouwd maak je het geheel waterdicht (want anders word het natuurlijk een bende) en leg je uit waar die kleine bruine balletjes op de bodem (hydrokorrels) nou precies voor zijn. Gebruik kleurrijke planten die makkelijk in verzorging zijn, zoals mini Kalanchoes, potanjers, Kaapse viooltjes, lepelplantjes, Anthuriums of Bromelia's. Of laat ze er bloemen of kruiden in zaaien. Vertel de kinderen hoe ze voor hun plantjes moeten zorgen en ze zullen trots zijn als hun plantjes het goed doen. 

Lego planters Flower Factor

Andere ideeen:

Laat ze eens wat uitproberen met bloemen

Als je bloemen in de winkel over hebt waarvan de stelen te kort zijn voor boeketten of die eigenlijk al te ver open zijn voor verkoop, geef ze dan aan kinderen die in je winkel komen. Zet een kleine tafel neer waar deze restjes staan en zorg voor wat glazen potten of flessen waar ze ze in kunnen schikken. Glimlachende kinderen en ouders gegarandeerd!  

Flower Factor KidsJam foto Nico Alsemgeest

Maak bloemzaadbommetjes

Niets spreekt kinderen meer aan dat water en modder. Maak gebruik van deze voorliefde en organiseer een workshop 'zaadbommen' maken. Instructies kun je online vinden. Tip: maak hier een buitenactiviteit van want dit wordt zeker een bende! Vertel kinderen waar ze hun zaadbommetjes kunnen droppen, bijvoorbeeld op een stukje braakliggend terrein of onder een boom in de straat. En vertel ze over het belang van bloemen voor de bijen en een gezonde en mooie leefomgeving.  

Stoepkrijt

Is de stoep voor jouw winkel saai en grijs? Nodig kinderen uit om kleurrijke bloemen te tekenen op de stoep. Leg stoepkrijt klaar en laat hun creativiteit de vrije loop. Maakt iedereen blij!